Lilja 4-ever

Hur dum är man inte om man kollar på Lilja 4-ever i sin ensamhet? Men jag blev faktiskt inte lika illa berörd som första gången jag såg den när jag var 13 eller så. Har man blivit så härdad i den här hemska världen? Det är ju helt fruktansvärt.

Jag kom på en idé iaf. Eller det är inte jag som har kommit på den egentligen, utan det är en kvinna på kvinnojouren som nämnde nåt liknande någongång, men jag har blivit helt euforisk när jag tänkt på det. På alla flygplatser i Sverige borde det stå människor och dela ut information, en lapp som finns på många olika språk där det står typ:

"Hej och välkommen till Sverige! I det här landet ses det som ett allvarligt brott ifall du blir slagen, är tvungen att ha sex mot din vilja eller blir förhindrad att gå dit du vill. Om du blir utsatt och behöver hjälp ring Kvinnofridslinjen (och så numret) eller 112, polisen kommer direkt och hjälper dig."

Det där var ju bara ett litet utkast, men nu fattar principen. Det borde vara obligatoriskt på alla Sveriges internationella flygplatser, fatta hur många liv man skulle kunna rädda! Fast då krävs det ju att regeringen beslutar om några slags riktlinjer kanske, så att man kan stå innanför där den som ska möta personen får gå och att man faktiskt ser till att alla läser det där. Det ska bli mitt nya mission.

Jag har dåligt samvete och hela helgen har varit rätt så sämst, men på måndag ska jag på SatsAfro och till min kurator, det kommer pigga upp mig. Lukas kommer hem idag också, ska snart packa ihop datorn och åka till centralen och möta honom. ♥

Puss

Nattinatt

Idag har det hänt ungefär ingenting, så jag har inte så mkt att skriva egentligen. Jag har chillat, kollat Desperate Housewives på web-tv, ätit glass med Lukas och skickat in lite fina bilder till framkallning :)

Vi har köpt en massa ramar och sånt och dessutom har jag ett album från när jag var i Indien som jag vill sätta in Indienbilder i, har till och med köpt guldblommor och grejs på Panduro jag ska pynta med. Och sen har jag snäckor jag plockade där på stranden också, kommer bli askalasfint! Jag ska göra ett litet scrapbookinggrejs till min mormor också, hon önskade ett på sina barnbarn. Ibland känner jag mig så huslig så det inte är klokt!

Lukas sitter och betalar räkningar nu, även mina hehehe. Tur att man har en relativt rik pojkvän när ens csn inte kommit än. Vilket det borde gjort, ska kolla upp det där nån dag när jag pallar.

Nu dags för sängen! Puss ♥

When you try your best but you don't succed

Jag har lärt känna några riktigt fina människor på sistone, och det är jag väldigt glad för. Speciellt att de orkar lyssna på allt det här som jag inte kan prata med någon annan om och som jag inte kan förändra på något sätt. Fan vad allt ska vara jobbigt ibland. Nu ska jag ägna natten åt att lyssna på coldplay och försöka att inte oroa mig för morgondagen.

Ny kitschig tröja

Jag har köpt en ny kitschig t-shirt som jag ville ta kort på, men lukas webcam verkar inte vilja fungera nu. Det var ju synd, den har rosa muffins på sig och allt. Jag har hittat min nya mobil iaf så jag ska väl ta mig i kragen och försöka fixa den snart, det funkar ju inte att leva utan mobilkamera. Jag har fortfarande ont i magen som en liten utter ifall någon undrade, egentlligen borde jag inte ens klä på mig idag, men det är ämnesråd i skolan och jag tänkte att det kan vara trevligt att träffa lite nya vänner eller så. Puss

Tough shit

Idag har jag varit ensam hemma hela dagen och det är då jag kommer på en massa ångestsaker. Typ som att jag har försenade böcker till biblioteket. Och jag inte har börjat läsa boken till nästa vecka i skolan. (Och min seminariegrupp sen? Jizez.) Och jag har ingen bra väska som passar till min jacka som jag måste ha för att få plats med en skön tröja under som jag måste ha eftersom jag har mensvärk. Tough shit alltså. Jag ska försöka packa mig hem till Lukas nu iaf, jag skulle egentligen till en kompis som fyllt år men jag orkar inte, jag måste lägga mig i en varm säng och bli matad med choklad och omhändertagen.

Kanske ta lite brusalvedon också, jag har fått en extrem fobi mot att svälja tabletter på sistone, värre än vanligt till och med ^^ Men det är väl bra kanske, värktabletter är ju inte bra för kroppen har jag hört lalala. Nu spårade det ur lite så jag säger hejdå istället.

Päron

Man kunde ju önskat att Rabih eller vad han nu heter skulle åkt ut ur Let's dance, han är varken charmig, söt eller duktig på något, dessutom låter han obotligt korkad när han pratar.

Men nog om det, jag funderar på att träna 2 timmar imorgon bitti, det är spinning och bodypump precis efter varandra, perfekt! Jag har funderat mer på vad jag vill bli när jag blir stor också - det finns ju hur många roliga jobb som helst! Jag har ägnat kvällen åt att kolla runt lite på SIDA's hemsida och så och funderar på att söka en praktikplats på en organisation som ordnar läger med internationell inriktning för barn, verkar jättekul och bra att ha på cv't. :)

Nu ska jag kolla på film med pappa, han hade läst mina tankar och köpt dip till mig. MUMS!

Puss

Koncentrationssvårigheter

Jag har redan börjat tvivla på det här med min studieförmåga. Förut kunde jag vara hur koncentrerad som helst en hel dag och nu dör mitt fokus efter ungefär en halv A4. Och jag har strax över 80 svåra sådana tills på fredag att läsa. På engelska dessutom, yey. All vår litteratur är i princip på engelska, och jag har verkligen jättesvårt för det, även om jag förstår orden är det svårare att sätta allt i ett sammanhang och verkligen förstå budskapet, för jag gissar att det är viktigare än att kunna svåra ord.

Jag tänkte att det måste bero på något, att det är något som är lite fel. Men nu har jag kissat, ätit en smörgås, druckit ett glas vatten, tagit fram en anteckningsbok och satt mig skönt till rätta med benen uppe på en stol. Men det funkar fortfarande inte, någon som har en bättre idé?

Aja, jag får väl göra ett nytt försök. Kanske ska försöka dra ner alla persienner i vardagsrummet och lägga mig där i mörkret, jag gillar inte ljus.

Puss


Ett livslångt engagemang

Helgen har varit mycket bra, i fredags chillade jag och Lukas och kollade på Let's dance. Sen på lördagen var jag på hyttsill med kvinnojouren, på glasbruket där i Bro. Så vi åt stekt sill, stekt fläsk och ostkaka och allt annat gott jag kan tänka mig (eller inte ;), men det var väldigt trevligt iaf! Efteråt åkte jag till Lukas kompis Frank där det var filmkväll. De flesta åkte hem rätt tidigt, men jag och Lukas var taggade och stannade till 6 på  morgonen, var aningens trött sen på söndagen när vi skulle på visning av en till lägenhet. Så vi stannade hemma och mös istället och kollade på Damernas Detektivbyrå, pure love <3 iofs somnade jag, men som tur är finns svtplay så jag kollade klart på det till frukosten :)

Idag var första dagen i skolan, och jag är grymt taggad. Föreläsaren sa att för vissa var det här bara början på ett livslångt engagemang och jag blev så sugen på att forska, och forkovra mig i tusen entografier. Så vi får väl se vad det blir, lärorikt kommer det bli hur som helst. Socialantropologi betyder ju just läran om människan som social varelse :)

Nu ska jag äta lite jordnötsringar och läsa kapitel 6 i Social and cultural antropology, tjing!


Jag har kapitulerat

För tillfället använder jag mig av en mobil utan varken färgskärm eller t9. Och det där med t9 går en på nerverna som ni förstår. Jag orkar inte skriva långa sms längre, utan det blir typ "okej, vad bra" på sin höjd. Tidigare idag höll jag nästan på att skriva 3vligt och nyss skrev jag på riktigt oxå, det är inte okej. Jag trodde att jag var bättre än att skriva såna där fula förkortningar av ren lathet.

Skämmes!

Åh


Träning

Dags att packa väskan och bege sig mot gymmet nu, tänkte köra cykel + core, och kanske Afro om jag orkar, det är  så himla kul!

Får se om jag överlever, har ätit så mkt tacos att jag håller på att krevera. (Även om det var två timmar sen..)

Puss!

For some reason I can't explain

Nu har de lagt ut våra läsanvisningar för den första delkursen på Mondo (skolans hemsida) och alltså, det är mkt att läsa! Men den här gången har jag bestämt mig för att inte halka efter i skolan. Visst jag brukar klara mig med ganska bra betyg i alla fall, men det här är faktiskt min dröm - då är det dags att anstränga sig lite mer än så. Så jag har börjat skriva min almanacka full med saker, jag använder överstrykningspennor och färgglada små bokmärken och jag sammanfattar texter med egna ord.

Såhär mkt har jag verkligen aldrig ansträngt mig för något förut, jag är stolt över mig själv.

Pussis

Living the dream

Jag lyckades sova ända fram till 11 idag, måste vara något slags rekord! Idag kommer nog bli en rätt så produktiv dag, jag ska fortsätta sammanfatta min spännande bok, bara 20 sidor kvar nu, och sen ska jag sortera en massa kartonger och träna är det tänkt.

Det står verkligen kartonger i hela mitt rum, det är som en hinderbana att ta sig från sängen till dörren, ungefär som Björn Gustafsson but without the knives.


Ackulturation och annat sånt

Det här sammanfattandet av boken går sådär måste jag erkänna. Jag har hållt på i totalt 3 timmar och kommit till sida 23. Av 49. Uh. Det här kommer nog ta hela dagen imorgon också har jag en känsla av. Jag får verkligen hoppas att alla orden fastnar nu, det var rätt många svåra begrepp att hålla isär men om man skriver det med egna ord lite sådär lätt så borde jag ha nytta av det inför tentan sen?

Annars har jag slösat en hel dag i mitt liv i onödan, puss på det!

We know the game and we´re gonna play it

Idag var det informationsmöte i skolan om kursen i vår, det verkar jättespännande. Känns precis som att det är det här jag väntat på hela mitt liv, jag ska få läsa precis det som jag velat veta så länge jag kan minnas. Åh. Jag är så glad!

Jag var på Akademibokhandeln idag och köpte den första boken, "Nyckelbegrepp i socialantropologin". Jag ska vara ambitiös tjej och sammanfatta alla begrepp i en lista på datorn nu. Ikväll börjar kursen på kvinnojouren igen också efter juluppehåll, ser jag micket fram emot!

Puss

Visningar

Idag vad jag och Lukas på våra första visningar! En i Hökarängen och 3 i Högdalen. Den i Hökis kändes som en finlandsfärja men de andra var asfräscha, speciellt en som låg precis bredvid centrum. Alltså nu snackar vi precis, en minut från dörren till t-banan. Och i centrumet låg det två konditorier, två apotek, en expert-butik, ICA, Konsum, Lindex och en massa annat smått och gott.

Lägenheten hade dessutom mintgrönt kakel i köket, det var kärlek vid första ögonkastet.

Let's dance

Jag blev inspirerad av Let's Dance och jag har övertalat Lukas att gå en danskurs med mig. Lindy hop blir det nog! Men ska googla efter fler roliga kurser :D

Ps.



Jag är så lycklig att det inte är minigympa imorgon!!!!!!!

Fortsätt å fortsätt å va rebell

Jag kommer på nästan varje dag vad jag ska bli när jag blir stor. Jag kastar mig fram och tillbaka, de senaste månaderna har det varit allt mellan hudterapeut och förskolelärare. Det känns som att jag håller på att vakna upp lite och inse att man måste skaffa sig en utbildning som kan ge ett riktigt jobb, även om det känns lite tråkigt att binda upp sig till något. Men samtidigt känns det så sjukt spännande att jag inte vet alls hur mitt liv kommer se ut om sisådär 5 år när jag antagligen precis är klar med min utbildning. Det kittlar liksom lite i magen när jag tänker på det.

Nu till våren blir det socialantropologi iaf, antagligen minst 2 terminer. Och efter det är det ganska öppet, men det finns väl 3 huvudvägar jag känner mig sugen på - 1) Plugga internationella relationer/fred- och demokrati och försöka satsa på att å mitt drömjobb som samordnare på någon organisation, typ Palmecentret, Sida, Röda korset eller likande. 2) Plugga sociologi/socialt arbete eller nåt sånt och bli utredare på någon myndighet eller kommun (utreda hur verksamheten fungerar eller något med mångfald) eller 3) Läsa samhällsplanerarprogrammet, kanske inriktning statistik eller nåt sånt så man kan jobba inom både kommun-, landsting-, eller stat med att planera vägbyggen, miljöarbeten, byggen av nya skolor och allt sånt.

Hur det än blir vet jag att det kommer bli jätteintressant. Jag är så stolt över mig själv att jag har hittat något som jag tror kommer leda till ett jobb som man kan tjäna lite pengar på och som jag inte får ångest att tänka på att jag kanske kommer ha hela livet :D


Nytt år

Jag har inte bloggat på jättelänge kom jag på - och massor har hänt sen sist. Jag och Lukas har köpt de första möblerna till vår lägenhet, firat jul tillsammans för första gången, varit dödsförkylda och spenderat ungefär en vecka med att göra ingenting, firat ett oväntat men underbart nyår i Arvika och nu precis idag fått ett lånelöfte för att kunna köpa en lägenhet! Vi ska på visningar nu på söndag, 5 st ska vi försöka klämma in vilket känns ganska tajt, men det ska funka!

Jag har blivit av med min telefon igen, men nu har jag fått nytt simkort och allt så det är bara att sms:a på ni som inte gett upp redan, för jag har ingens nummer nu som vanligt.

Jag pallar inte skriva någon årsresumé, förra året var mest bara skräp känns det som. Blandat med många väldigt fina ögonblick. Så ett ganska medelmåttigt år med andra år. Men jag känner på mig att det här kommer bli ett superår - jag har kommit på vad jag behöver för att må bra och jag har blivit ganska bra på att uppfylla det också.

Gott nytt!


RSS 2.0